Zaalberg Muziek - Warmond Holland
Zaalberg Muziek Geschiedenis | Pianist - Gitarist | Piano- en (bas)gitaarlessen
zaalbergmuziek

Gitaar-, basgitaar- en pianoles.

Ik geef ruim 35 jaar gitaar- en basgitaarles en sinds 1995 ook pianoles. Voor zowel gitaar, basgitaar- en pianoles beschik ik over een zeer ruime hoeveelheid nummers en muziek. Voor gitaar- en basgitaar veel met het tabulatuursysteem (tabs). Af en toe maken we een opname, zodat je je vorderingen kunt terugluisteren. Het lesprogramma dat je volgt stellen we in overleg samen. Instromen kan op alle niveau’s.

Gitaarles:
Meestal begin je met het aanleren van eenvoudige akkoorden, gecombineerd met basistechnieken voor zowel linker- als rechterhand: slag- en plectumtechniek en tokkelen. Na enige weken begeleid je de eerste liedjes. Na een paar maanden kan met notenlezen worden begonnen, dit is zeer aan te bevelen, maar niet verplicht. Notenlezen is essentieel voor klassieke muziekbeoefening, maar ook belangrijk voor algemene muzikale basisvorming.

De fase die volgt bestaat uit toonladders aanleren, bluesschema's en bluesladders ter inleiding van solo- en improvisatiespel. In deze fase kan het begeleiden van liedjes verder worden uitgebouwd met basloopjes en versieringsnoten. Solfege-oefeningen, pittige tel-oefeningen zijn ingrediënten voor verdere muzikale verdieping. Je kan zelf muziek meenemen, die kan ik dan voor je uitzoeken.

Basgitaarles:
Je begint met algemeen voorbereidende oefeningen: technieken voor de linkerhand, maar vooral de rechterhand zijn belangrijk. Je leert diverse manieren van aanslaan, met vingers, plectrum en en later ook hameren met de duim ('slappen'). De bas hoort bijn de ritmesectie, dus ritme-ontwikkeling is essentieel. Toonladders komen ruim aan de orde. Notenlezen is ook aan te bevelen. Dit is zeer handig om de lopende jazzbas te leren. Je leert diverse nummers en stijlen spelen: rock, blues, pop, funk en jazz. Je kunt zelf nummers meenemen die ik dan voor je uitzoek.

Pianoles:
De basis bestaat uit toonladders spelen en begrijpen volgens de 'kwintencirkel', akkoorden spelen, benoemen, herkennen (solfege) en toepassen. Noten lezen. Blues, rock en jazz. Leren uit het hoofd spelen, op het gehoor spelen. Zelf leren nummers uitzoeken.

Tarieven:
De prijs voor muzieklessen is €25,- euro per les van 40 minuten (prijswijzigingen voorbehouden).
In de schoolvakanties geef ik geen les. Er is geen opzegtermijn.

  Zaalberg Muziek - Leiderdorp - Telefoon: 071 301 20 28 - E-mail: zaalbergmuziek@xs4all.nl